Analiza traficului in Bucuresti si marile orase in perioada pandemiei Covid-19

La initiativa Pheonix Media, liderul national de Digital Out Of Home, D&D Research a analizat datele oferite de 81 de camere de monitorizare a traficului si a deplasarii persoanelor, montate in 44 de intersectii din Bucuresti si 8 intersectii din alte orase ale tarii (Iasi, Suceava, Bacau, Pitesti). Camerele monitorizeaza si numara, 24/7, la nivel de secunda, toate masinile si pietonii care trec prin fata lor, putand recunoaste daca este vorba de un autoturism personal, un mijloc de transport in comun sau un pieton.
Analiza datelor a relevat ca scaderea medie a traficului in capitala in perioada martie-aprilie 2020, fata de aceeasi perioada a anului trecut a fost de 36% in zilele de munca si de 54% in weekend. Ca reper, in zilele de vara, atunci cand orasul este perceput ca fiind liber, scaderile de trafic sunt de doar 23% in zilele de munca si 41% in weekend.
Pentru mai multe detalii despre cum a aratat traficul in capitala, dar si in Suceava, singurul oras din Romania aflat in carantina in perioada pandemiei de Covid-19, puteti descarca raportul complet de aici.

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like