Cum își aleg tinerii facultatea? we have all the insights…

D&D Research a lansat cel mai recent raport de cercetare din România privind percepțiile, nevoile, atitudinile și elementele decizionale care stau la baza alegerii unei instituții de învățământ superior.

Da, suntem cei mai pasionați cercetători atunci când vine vorba despre tinerii din România! Și trebuie să recunoaștem că avem o experiență bogată în studiul acestui segment 🙂

Pe lângă platforma PeMeserie.ro și proiectele dezvoltate în jurul său, adăugăm noua analiză sociologică desfășurată la inițiativa Universității Româno-Americane. Acest studiu arată că pentru tinerii şi părinţii din România intervievați,  cel mai important criteriu în alegerea facultății este ca „studenții săi să aibă şanse mari să se angajeze imediat după absolvire” alături de „să aibă parteneriate cu firme care oferă studenților internshipuri”.

Dan Petre, Phd – Partner, Business Developer D&D Research subliniază totodată importanța tot mai mare a brandului în acest context: “Brandul începe să fie din ce în ce mai prezent în ecuația deciziei de alegere a universității. Tinerii iau în calcul brandul instituției (45% dintre participanți consideră că e important să fie o universitate puternic recomandată și 42% își doresc o universitate cu prestigiu), dar și brandul personal al cadrelor didactice (65% își doresc profesori renumiți pe domeniile lor de cunoaștere). În ceea ce privește eficiența unei Universități, cel mai important criteriu este capacitatea sa directă de a permite absolventului său să se angajeze cât mai rapid”.

Despre celelalte elemente care influențează această alegere și despre diferențiatorii Universității Româno-Americane, prima în topul universităților private conform acestui studiu, aflați aici:

 

 

0 Shares:
You May Also Like

Cool old school

La D&D Research credem că nu există proiecte mari și proiecte mici, ci doar proiecte importante. De aceea…