75% dintre românii activi s-au gândit serios să plece din țară

D&D Research împreună cu Olx.ro a realizat cu ocazia centenarului din 2018 un amplu studiu despre percepțiile românilor, pe un eșantion de 7353 respondenți (minim 900 pe fiecare din cele 8 regiuni ale țării, cu date culese in august-septembrie 2018 pe platforma Olx.ro). Am aflat în urma acestei analize multe lucruri legate de viziunea, motivațiile și planurile românilor.

Una dintre principalele concluzii este legată de ideea emigrării – aproximativ 63% dintre toți românii s-au gândit cel puțin odată până acum la modul foarte serios că ar fi cazul să plece din RO, mult mai mult tinerii decât persoanele în vârstă cu un copleșitor 75% din cei cu vârste între 25-34 de ani (cea mai activă grupă demografică). Cu toate acestea, la nivel național, 62% dintre români își pot imagina un viitor pentru copii lor ca fiind în RO și nu în afara ei. Numai rezidenții capitalei văd lucrurile semnificativ diferit de restul țării – abia un pic peste jumătate, 51% își văd copii în viitor în România.

Aceste procente sunt susținute de datele înregistrate pe platforma Olx.ro, “Locuri de muncă în străinătate” fiind în top 3 cele mai căutate secțiuni din categorie în anul 2017.

Mia multe detalii și în materialul realizat pe această temă de Știrile Pro TV.

0 Shares:
You May Also Like