PeMeserie e pe val!

Tare ne bucurăm că pemeserie.ro, platforma noastră de orientare vocațională, ajută tot mai mulți tineri într-una din marile decizii de viață – alegerea profesiei. Știm că de ceva vreme profesia nu mai este aleasă „după facultăți”, ci de multe ori după ce vrea mama, după ce „se caută” și, mai ales, după orice job decent ”se găsește” la terminarea studiilor. Sună cunoscut, nu-i așa?

PeMeserie.ro îți arată însă tipurile de profesii pentru tu ești cel mai bine înzestrat, în funcție de abilitățile și structura ta de personalitate. Cu alte cuvinte, afli ce poți face mai bine și mai repede decât alții 🙂

Asta au descoperit anul trecut peste 8.000 de tineri care au completat instrumentele de orientare vocațională etalonate și calibrate pe populația din România (Holland – orientare vocațională, BFQ – personalitate, IST – inteligență), în cadrul caravanei Trends of Tomorrow organizată de partenerul nostru Samsung Electronics România.

Caravana a fost parte dintr-un program de educație digitală a noii generații și a scos la iveală multe lucruri interesante despre tinerii testați: ce meserii preferă aceștia, ce meserii li s-ar potrivi de fapt, ce abilități și ce trăsături de personalitate au și cum se repartizează ele în funcție de regiunile țării și de gen. Ladies and gentlemen, faceți cunoștință cu liceanul român!

Programul Samsung Electronics va continua și în 2015, prin aplicația vocațională Trends of Tomorrow. Aceasta stabilește profilul vocațional și le sugerează tinerilor atât meserii care li se potrivesc, cât și parcursul educațional necesar pentru a ajunge la ele. Totodată, aplicația direcționează userii către platforma de testare PeMeserie.ro.

In digital education we trust :)!

 

0 Shares:
You May Also Like