TOP orașe și cartiere din România

Știți care este cel mai apreciat oraș din România?

D&D Research a realizat pentru site-ul de imobiliare Storia cel mai mare studiu de autopercepție privind cele mai avantajoase orașe și cartiere din România. Ierarhizarea a fost realizată pe baza unui chestionar online la care au răspuns circa 260.000 de români, în perioada Noiembrie 2016 – August 2017. Respondenţii au fost rugaţi să evalueze cartierul în care locuiesc în funcţie de zece criterii: Siguranţa cetăţeanului, Curăţenie (străzi, colectare deșeuri), Calitatea aerului – praf, noxe, miros, Liniște (nivelul general al zgomotului), Transport public, Magazine și Restaurante, Recreere ( spaţii verzi, facilităţi sportive și culturale), Facilităţi educaţionale, Facilitaţi medicale / sănătate și Cost general al vieţii.

În urma analizei, premiul pentru cel mai avantajos oraș merge către….ta-taaa….Brașov!
Cu cel mai mare scor obținut la Siguranță, Curățenie, Liniște și Cost general al vieții, Brașov surclasează Oradea, Cluj Napoca și Sibiu. La polul opus, cu cel mai mic scor general, se situează orașul Alexandria, cu o percepție slabă în ceea ce privește costul general al vieții, siguranța, transportul și costul general al vieții. Iar dacă vă întrebați unde se situează Bucureștiul în acest clasament, aflați că este abia pe locul…17! Cu toate că anumite cartiere ale capitalei (Nicolae Grigorescu, Tineretului sau Titan) stau bine la indicatori precum facilitățile de recreere sau de transport, media generală a orașului este mult sub reședințele de capitală care ocupă podiumul.

Orașele evaluate în studiu au fost toate reședinţele de judeţ din ţară. Orașul cu cel mai redus număr de chestionare completate a fost Sfântu Gheorghe, cu 1.216 de completări, în timp ce orașul cu cel mai crescut număr de chestionare completate a fost București, cu 44.902 de completări. La nivelul întregii ţări marginea de eroare este de 0.2%. La nivel de oraș, cea mai crescută margine de eroare – 2.5% – o întâlnim pentru Sfântu Gheorghe, în timp ce cea mai scăzută margine de eroare – 0.5% – o întâlnim pentru București.

Mai jos puteți vedea clasementul detaliat pe fiecare din cele zece dimensiuni evaluate.

0 Shares:
You May Also Like