SETI, prima aplicație de planning programmatic din România

Phoenix Media, liderul pieței de outdoor digital, a lansat prima aplicație de planning programmatic pe baza unui studiu D&D Research. SETI, Sistem Extins de Target Trafic Integrat, este rezultatul celui mai amplu studiu de trafic derulat în București. Timp de 3 luni, echipele D&D Research au monitorizat cele mai tranzitate 43 de locații din capitală, colectând aproape 30.000 de chestionare de la pietoni și șoferi. Acestea date au permis definirea criteriilor socio-demografice care fac posibilă planificarea customizată a unei campanii de digital OOH.

“SETI este primul instrument de măsurare și planificare de digital OOH, la acest moment unic pe piața din România. Ne-am dorit să oferim clienților cu care lucrăm o targetare outdoor customizată și iată că am reușit să facem asta. Pentru prima dată în România, avem un instrument care ne oferă un profil demografic, alocat pe ore, pentru OOH. Am instalat camere pe toate ecranele noastre și cu ajutorul unui soft măsurăm astfel traficul înregistrat în locațiile unde suntem prezenți cu LCD-uri.”, a declarat Dio Boacă, Directorul General Phoenix Media.
Pe cele 30 de ecrane deținute de Phoenix Media au fost instalate una, două sau trei camere, care filmează și numără în real time. Aplicația SETI numără doar oamenii pentru care există o probabilitate foarte mare să vadă spotul difuzat pe LCD, 90% -100%. În funcție de direcția lor de mișcare, sunt luați în considerare doar cei care se îndreaptă direct către ecran. Totodată, pentru fiecare locație din București, Phoenix Media știe exact cărui tip de target se adresează și care este probabilitatea publicului țintă de a vedea spotul pe ecrane. În creionarea unei cercetări cât mai corecte, s-au utilizat parametri relevanți, precum sex, vârstă, educație, ocupație, venituri, adresă domiciliu, adresă loc de muncă, traseu spre job, traseu spre casă.
“Nu s-a mai realizat niciodată în istoria capitalei un studiu de trafic atât de complex. Am luat în considerare 3 perioade diferite ale zilei și am intervievat atât pietoni, cât și șoferi, în total aproape 29.000 de chestionare. Pentru nivelul Bucureștiului este o cifră foarte mare, de aici relevanța crescută a studiului. Datele obținute au reușit, printre altele, să demonteze si unele false percepții. Spre exemplu: cel mai mare trafic din București este înregistrat în intersecția Tineretului (3.312.411 impresii generate in 2015); Piața Universității este prezentă în top 10 locații tranzitate în special datorită pasajului pentru pietoni; zona Pipera are un profil format din 70% bărbați, cu vârste între 20 și 49 de ani și nivel socio-economic ABC iar Piața Domenii și Mircea Vodă este tranzitată de persoane cu venituri medii spre ridicate”, a adăugat Dan Petre, Managing Partner D&D Research.
Aplicația SATI este user friendly și permite clientilor să aibă acces în timp real la statusul campaniei pe care o derulează. La doar un click distanță, pe site-ul www.phoenixmedia.ro, aceștia pot verifica indicele de perfomare a campaniei setate și pot modifica în orice moment criteriile selectate.

0 Shares:
You May Also Like